~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Οι Η.Π.Α. κατασκοπεύουν και την Ελλάδα


Νέα στοιχεία φέρνει στο φως ο Edward Snowden σύμφωνα με τα οποία η αμερικανική υπηρεσία NSA δεν κατασκόπευε μόνο τους Aμερικανούς πολίτες και τις αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και άλλες 38 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικηρυγμένος από τις ΗΠΑ πρώην υπάλληλος της NSA, Edward Snowden, 38 πρεσβείες και αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Μεταξύ των 38 στόχων βρίσκεται και η Ελληνική Πρεσβεία μαζί με τις ευρωπαϊκές αποστολές και άλλους συμμάχους όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ινδία και η Τουρκία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν περιλαμβάνει ως στόχο τη Γερμανία, παρόλο που το περιοδικό Der Spiegel αποκάλυψε χθες ότι οι Η.Π.Α. κατασκόπευαν στόχους εντός της Γερμανίας. Η γερμανική κυβέρνηση έχει ήδη διαμαρτυρηθεί και απαιτεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση Ομπάμα.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η κατασκοπεία των ευρωπαϊκών επιτροπών γίνεται για την απόκτηση εσωτερικών πληροφοριών προκειμένου οι ΗΠΑ να γνωρίζουν τις πολιτικές διαφωνίες για τα διεθνή ζητήματα μεταξύ των κρατών-μελών.


Διαβάστε περισσότερα στο:  thepressproject.gr
*από το: http://left.gr/news/oi-ipa-kataskopeyoyn-kai-tin-ellada#sthash.VFdnEgnX.dpuf

Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Άμυνα από τα σωματεία των δημοσιογράφων για την επίθεση στο αγγελιόσημο

Σε εγρήγορση η ΠΟΕΣΥ και τα σωματεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ για τον βασικό πόρο τους, το αγγελιόσημο, του οποίου την κατάργηση μεθοδεύει η κυβέρνηση με βίαιο τρόπο ως «μνημονιακή δέσμευση».
Ήδη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συγκαλεί την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση τις διοικήσεις των ταμείων του κλάδου και των Ενώσεων - μελών της για την απόρριψη «των σχεδίων που η κυβέρνηση προετοιμάζει εναντίον της σχεδιαζόμενης υφαρπαγής και κατάργησης του αγγελιόσημου, του κοινωνικού μας πόρου, από τον οποίο εξαρτούν την ύπαρξη και λειτουργία τους τα ασφαλιστικά μας ταμεία».
Ο συναγερμός σήμανε μετά το έγγραφο Στουρνάρα προς το ΕΤΑΠ ΜΜΕ (συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ), με το οποίο το υπ. Οικονομικών ζητάει να του αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τον κοινωνικό του πόρο (αγγελιόσημο), μάλιστα κατεπειγόντως, έως τις 30 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, ζητείται αναλυτική καταγραφή με τα "μη ανταποδοτικά τέλη των φορέων γενικής κυβέρνησης".
Για να μην υπάρξει παρανόηση, καταγράφεται η μνημονιακή υποχρέωση να αντιμετωπισθούν τα ζητήματα "των πόρων υπέρ τρίτων" ενόψει σύνταξης του προϋπολογισμού για το 2014. Το θέμα πρέπει να έχει λυθεί έως τον Σεπτέμβριο του 2013!
Ήδη το ΕΤΑΠ ΜΜΕ μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε να αποστείλει τη σχετική καταγραφή, η οποία θα συνοδεύεται από γνωμοδότηση νομικού, με την οποία θα τεκμηριώνεται ότι ο πόρος -το αγγελιόσημο- είναι ανταποδοτικός.


______________________
http://www.avgi.gr/article/534645/amuna-apo-ta-somateia-ton-dimosiografon-gia-tin-epithesi-sto-aggeliosimo

Ψήφισμα της Συνέλευσης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε συνέλευση που πραγματοποίησαν μετά τη συνάντηση με τον Υφ Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή επαναβεβαίωσαν τη θέση τους ότι μόνη εφικτή και λογική λύση έξω από εγκλωβισμούς σε πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν ερήμην τους είναι η άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
Το περίγραμμα πρότασης που παρουσίασε ο κ. Καψής στερείται νομικής τεκμηρίωσης. Το μεταβατικό σχήμα  δεν έχει καμία χρησιμότητα και επιπλέον είναι κενό θεσμικού και νομικού περιεχομένου. Το σημαντικότερο δε θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον χαράτσια.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι  της ΕΡΤ εφαρμόζουν την απόφαση  του Ανώτατου Δικαστηρίου και παράγουν πρόγραμμα ολοκληρωμένο. Επίσης ανταποκρίνονται με αίσθημα ευθύνης στην σύσταση του ειδικού διαχειριστή για διαφύλαξη των υποδομών της ΕΡΤ που αποτελούν δημόσια περιουσία. Το όποιο πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ αρχίζει από τη στιγμή που θα αποκατασταθεί η νομιμότητα._____________________
http://www.avgi.gr/article/541250/psifisma-tis-suneleusis-ton-dimosiografon-tis-ert

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Η διαφθορά καθορίζει την ελευθερία του Τύπου

Του Κώστα Βαξεβάνη - Κουτί της Πανδώρας"

Όσα συμβαίνουν την τελευταία χρονιά στην Ελλάδα της κρίσης και στο όνομα της κρίσης, είναι μάλλον μια ειρωνεία για το ότι σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Η συμμαχική κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι η χώρα είναι σε έκτακτη κατάσταση δημιουργεί νόμους που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και αποδυναμώνει συνεχώς την Κοινοβουλευτική λειτουργία.


Λειτουργώντας όπως ακριβώς η Δημοκρατία της Βαϊμάρης την τριετία 1930-1933-η οποία τελικώς οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ- νομοθετεί με Προεδρικά Διατάγματα, με αποφάσεις της κυβέρνησης δηλαδή αντί του Κοινοβουλίου. Με μια τέτοια απόφαση, έκλεισε τη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ), καθιστώντας την Ελλάδα μοναδική χώρα στην Ευρώπη χωρίς Δημόσια media. Το επιχείρημα ήταν πως ο Δημόσιος φορέας ΕΡΤ (το αντίστοιχο του BBC) λειτουργούσε αναξιοκρατικά. Η κυβέρνηση δηλαδή χρησιμοποίησε ως επιχείρημα την ίδια την πολιτική της στην ΕΡΤ, για να την καταργήσει.

Το πρώτο θύμα της κυβέρνησης είναι ο Τύπος. Στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί ένα σύστημα με ιδιωτικά media,που υπηρετούν ένα σύστημα πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις των Μέσων Ενημέρωσης ζουν με τα χρήματα που προέρχονται από προκλητικά δάνεια που τους δίνουν οι Τράπεζες, (την ώρα που δεν δίνουν σε υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις) και σε διαφήμιση που τους προσφέρουν επιλεκτικά. Έτσι αυτά μοιραία συνδέουν την επιβίωσή τους, με τις Τράπεζες και τις κυβερνητικές επιλογές για αυτές.

Μεγάλα σκάνδαλα που αφορούν τις ελληνικές τράπεζες και είδαν το φως της δημοσιότητας στο Reuters και τους New York Times,αποκρύπτονται από τα ελληνικά Media. Το πρωθυπουργικό γραφείο, έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ένα μονταρισμένο βίντεο όπου λεγόμενα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχαν μονταριστεί ώστε να φαίνεται πως υποστηρίζει την τρομοκρατία. Τα ΜΜΕ ,όχι μόνο το γνώριζαν αλλά αναπαρήγαγαν το βίντεο. Μόλις πριν από λίγες ημέρες το ίδιο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (επίσημο κρατικό πρακτορείο) έδωσε στη δημοσιότητα ανύπαρκτες ερμηνείες του Προέδρου Ανώτερου Δικαστηρίου της χώρας ,που αφορούσαν την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι ερμηνείες αυτές βόλευαν την κυβέρνηση.

Καθημερινά, ο Τύπος στην Ελλάδα αποδεικνύεται ως ένα όργανο προπαγάνδας και διαπλοκής. Η “καλή” του συμπεριφορά επιβραβεύεται με κρατική διαφήμιση, διαφήμιση Τραπεζών και δάνεια που δίνονται χωρίς εγγυήσεις. Μια εφημερίδα που πούλαγε 300 φύλλα την ημέρα, πριν μερικά χρόνια απορροφούσε διαφήμιση 1,5 εκατομμύρια το χρόνο. Περισσότερο δηλαδή από αυτό που εισέπραττε η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας

Και βέβαια η ανεξάρτητη δημοσιογραφία τιμωρείται. Η αποκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, από το HOT DOC, προκάλεσε την βίαιη δίωξή μου. Ακόμη και όταν αθωώθηκα η Εισαγγελία ακύρωσε την απόφαση και διέταξε νέα δίκη. Στις 10 Ιουνίου ήταν να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση. Δύο δικηγόροι μου και δύο μάρτυρες ήταν απόντες για αντικειμενικούς λόγους. Παρ όλα αυτά, το δικαστήριο επέμενε να γίνει η δίκη χωρίς αναβολή. Στην διπλανή αίθουσα, μια κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον μετανάστη, μέλος της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έπαιρνε την όγδοη αναβολή στη δίκη της.
Το HOT DOC καθημερινά, εμφανίζεται από το πολιτικό σύστημα, ως ένα περιοδικό που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και χρηματοδοτείται από άγνωστους και ποτέ κατονομαζόμενους χρηματοδότες. Μια παρακρατική ομάδα των μυστικών υπηρεσιών επιχείρηση την φυσική μου εξόντωση. Όλο το σχέδιο αποκαλύφθηκε τελικώς με έγγραφα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών από το περιοδικό και διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα. Ακόμη και γι αυτό τα ελληνικά Μέσα, δεν έγραψαν το παραμικρό.

* * *

Η διαφθορά καθορίζει την ελευθερία του Τύπου

Του Κώστα Βαξεβάνη

Η ελευθερία του Τύπου δεν είναι κάτι που υπάρχει στιγμιαία επειδή κάποιος δημοσιογράφος μπορεί ή έχει το θάρρος να γράψει την άποψή του,αλλά καθορίζεται από το κλίμα μέσα στο οποίο λειτουργεί. Στην Ελλάδα, αυτό το κλίμα είναι κλίμα διαφθοράς. Το οικονομικό κατεστημένο κάνει ό,τι θέλει στη χώρα, το πολιτικό σύστημα όχι μόνο το επιτρέπει αλλά κάνει ακόμη νόμους για να καλύψει τους παράνομους επιχειρηματίες και ο Τύπος ως μέρος αυτής της διαφθοράς, αποσιωπά τα πάντα.

Το αποτέλεσμα είναι πως οι πολίτες της χώρας, δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει στη χώρα τους. Ακόμη και η δύσκολη κατάσταση της κρίσης εμφανίζεται ως μονόδρομος από τα Μέσα Ενημέρωσης και η κυβέρνηση ως η μοναδική που μπορεί να τη διαχειριστεί. Το μαύρο χρήμα των διεφθαρμένων επιχειρηματιών, μεταφέρεται στα πολιτικά ταμεία και ποτέ δεν τιμωρείται κανένας. Ένας ειδικός νόμος που αφορά τους υπουργούς, δημιούργημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, οδηγεί στην πλήρη ατιμωρησία. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το HOT DOC αποκαλύπτει πως 214 δικογραφίες που έχουν φτάσει από την Εισαγγελία στην ελληνική Βουλή για πιθανές παράνομες πράξεις Υπουργών, κρύβονται στα συρτάρια της Βουλής μέχρι να παραγραφούν τα αδικήματα. Το γεγονός πως η Ελλάδα κατατάσσεται 84η χώρα σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, κάτω από αφρικανικές δικτατορίες, δεν είναι τίποτα άλλο από μια στατιστική λεπτομέρεια.

*από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

ΣΑΜΠΟΤΑΖ και ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ !

ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
- ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Τέταρτη 26/6/2013, 
Με συνδετικό κρίκο τη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος και τη μοναδική ερμηνεύτρια Σαββίνα Γιαννάτου : 
ΣΑΜΠΟΤΑΖ της Λένας Πλάτωνος
Γράφτηκε το 1981 από τη Λένας Πλάτωνος, αποτέλεσε τον προπομπό της ηλεκτρονικής μουσικής, τάραξε τα μουσικά νερά του τόπου μας και παραμένει ακόμη και σήμερα ρηξικέλευθο, «αναρχικό», σημείο αναφοράς και έμπνευσης. Η ίδια θεωρεί ότι χρειάζονται κάπου κάπου τα πράγματα, στη ζωή, στην τέχνη, να... σαμποτάρονται. «Ένας τρόπος είναι κι αυτός να προχωράει η ζωή».

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ της Λένας Πλάτωνος, του Δημήτρη Κυπουργου, Δημήτρη Μαραγκοπουλο, Νικο Χριστοδουλου και στίχους Μαριανινα Κριεζη
Τα τραγούδια της ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ, της χρυσής εποχής του Γ΄ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ -όπως ο ίδιος έλεγε - του Μανου Χατζηδάκη! «Η Λιλιπούπολη υπήρξε ένα πρόγραμμα τολμηρό και ανατρεπτικό για την εποχή του σε όλα τα επίπεδα, απ' το πολιτικό μέχρι το οικολογικό...». όπως έχει τονίσει ο Δημήτρης Μαραγκοπουλος και σήμερα τα τραγούδια της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ!
Αναβιώνουν στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ! ΛΑΕ ΤΗΣ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗΣ ΣΗΚΩΣΕ ΠΙΑ ΠΑΝΤΙΕΡΑ!
Μαζί με τη Σαββίνα Γιαννάτου ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος.
Συμμετέχουν οι: Θωμάς Κοντογεώργης πιάνο - Γιώργος Παναγιωτόπουλος βιολί Γιώργος Αρνης - κοντραμπάσο Χριστίνα Κολοβού – βιολοντσέλο
Ευχαριστούμε τη ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ , που συντόνισε αυτή τη σπάνια και μοναδική παρουσίαση και όλους τη συντελεστές για αυτή την ανεκτίμητη προσφορά τους
Δελτίο τύπου Τρίτη 25.06.2013
Ο αγώνας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας είναι θέμα επιβίωσης του λαού! Αυτές τις μέρες η ΕΡΤ σηματοδοτεί τον αγώνα για τη δημοκρατία και γίνεται πραγματικός πομπός της κοινωνίας που αγωνίζεται.
Σηματοδοτεί την ανάγκη συσπείρωσης όλων! Των Απολυμένων, των νέων άνεργων, των επιστρατευμένων στην εκπαίδευση, στο ΜΕΤΡΟ, των ναυτεργάτων, των 1000 απολυμένων του Κατσέλη και όπου άλλου, των απεργών σε κάθε χώρο δουλειάς, των επισφαλώς εργαζόμενων και όλων αυτών που ισοπέδωσε η καταστροφική πολιτική του μνημονίου με στυγνό εκτελεστή την Κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου.
Που αγνοεί υβριστικά τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Εδώ και τώρα να ΑΝΟΙΞΕΙ η ΕΡΤ, να σταματήσει η διαπόμπευση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, η απομόνωση της και το σκοτάδι που έχει επιβληθεί στη δημοκρατία, με το μαύρο στην ΕΡΤ ! Ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να έχει ενημέρωση και πολιτισμό που μόνο μια ΕΡΤ σε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ μπορεί να προσφέρει, όπως τονίζει και η FERA - Foderation of European Film Directors - Ομοσπονδία Ευρωπαίων Κινηματογραφιστών.
Αύριο οι εκδηλώσεις στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ συνεχίζονται:
13.00 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ Ε
18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
20.30- 21.30 «Εραστές του ονείρου» Περικλής Λοριδας (Σπύρος Καράμπελας - Δημήτρης Σταυρουλάκης)
21.30 Αργυρώ Καπαρού (Βασίλης Χαντζηλούκας - κιθάρα - Γιάννης Τσολκας πιάνο )
22.30- 23.30 «Σήμερον έγχρωμον» Δάφνη Πανουργιά -Λουκάς Πανουργιάς τραγούδι- Γιώργος Καλκάνης πιάνο- Μιχάλης Καλκάνης κοντραμπάσο.
23.30 - 24.30 Γιώργος Ρους
24.30 Δάφνη Λέμπερου έντεχνο -παραδοσιακό (ακορντεόν - κλαρίνο- φωνή)
Στέφανος Κοκκαλης (πιάνο - τραγούδι)
01.30 Τάκης Μπουρμάς - Άννα Μπουρμά έντεχνο
κάθε μέρα- κάθε ώρα στο Ραδιομεγαρο ΕΡΤ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Μήνυση 27 δικηγόρων κατά Στουρνάρα – Κεδίκογλου για την ΕΡΤ


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ» ζητούν με μήνυση που κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή του ΣτΕ» και «από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας».
Για τους λόγους αυτούς, ζητούν να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης των υπουργών για τα αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση που έχουν καταθέσει τρία δημοσιογραφικά σωματεία κατά του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για παραβίαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, με την οποία διατάχθηκε η άρση του «μαύρου» που έχει πέσει στις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ είναι εξ ορισμού άμεσα εκτελεστή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εκδόθηκε έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν συνεδρίαση η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και εξειδίκευσε την απόφαση.

_______________________

Ανά-Γνωση : Νάνος Βαλαωρίτης: Προχωρούμε σε έναν αιώνιο πόλεμο...

Ανά-Γνωση : Νάνος Βαλαωρίτης: Προχωρούμε σε έναν αιώνιο πόλεμο...: Αυτό που διαπιστώνω, είναι πως προχωρούμε σε έναν αιώνιο πόλεμο, όπως τον περιέγραψε ο Όργουελ στο 1984. Ο οποίος πόλεμος, δεν θα είναι ...

Mikis Theodorakis & Pablo Neruda - 1980 - Canto Generalμε Πάμπλο Νερούδα λέμε καλή βδομάδα σε όλους τους φίλους και συντρόφους... και με λαϊκούς Αγώνες θα νικήσουμε τον οχτρό μας που δεν είναι άλλο από το κεφάλαιο και τους αδίστακτους εκπροσώπους του, τον νεοφιλελευθερισμό...

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Ερευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ ζητά η ETUC Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών ΟργανώσεωνΤη διεξαγωγή έρευνας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα στην πληροφόρηση και στην ανάγκη διαβούλευσης των εργαζομένων, ζητά η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΕΤUC), με επιστολή που απέστειλε στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Πρόκειται για ζητήματα που περιλαμβάνονται στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, επισημαίνει η ETUC.
Η γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλάουντια Μεν, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι αυτό το κλείσιμο αποδεικνύει ότι τα δικαιώματα στην πληροφόρηση και στη διαβούλευση εργαζομένων και δημοσιογράφων αγνοήθηκαν πλήρως και απαιτείται αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Η κ. Μεν τόνισε χαρακτηριστικά «Όπως πριν από δέκα χρόνια, με την υπόθεση Renault στο Βιλβόρντ του Βελγίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να αποδείξει ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα βρίσκονται στην καρδιά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος».
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικαλιστικών Οργανώσεων ζητά από την Επιτροπή να συμπεριλάβει τις δημόσιες επιχειρήσεις στις πρόνοιες που υπάρχουν σε επίπεδο ΕΕ για την πληροφόρηση και τη διαβούλευση, ενισχύοντας μάλιστα τις υπάρχουσες διαδικασίες.__________________________
ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ |
21.06.2013

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Η πιο γλυκιά ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ

Μήνυμα κατά του λουκέτου της ΕΡΤ έστειλε η μικρή Αρετούσα μέσα από τα μικρόφωνα της ΕΡΑ Τρικάλων...
Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ Θεσσαλίας βρέθηκε η πιο μικρή, αλλά και η πιο γλυκιά ραδιοφωνική παραγωγός.
Η 4χρονη Αρετούσα έστειλε το δικό της μήνυμα για το κλείσμο της ΕΡΤ, μέσα από το στούντιο Τρικάλων.
Δείτε την τρισχαριτωμένη μικρή... επί τω έργω:Περισσότερα: Η πιο γλυκιά ραδιοφωνική παραγωγός της ΕΡΤ | E-Radio.gr Blog

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) διαφωνεί κατηγορηματικά σε αναιτιολόγητες αποφάσεις που βάζουν λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση και αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)
Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
Κιν. Προέδρου κ. Γ. Ασμάτογλου - 6932424482
E mail: popek@popek.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 12/06/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ είναι ακατανόητη, αχαρακτήριστη και ύποπτη.
Τέτοιες αποφάσεις μας γυρίζουν σ’  ένα παρελθόν αυταρχισμού χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) διαφωνεί κατηγορηματικά σε αναιτιολόγητες αποφάσεις που βάζουν λουκέτο στη Δημόσια Τηλεόραση και αφήνουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Οι πρατηριούχοι και οι οικογένειές τους έχουν απόλυτη επίγνωση των λουκέτων. Οι πρατηριούχοι και οι εργαζόμενοι στα πρατήρια υγρών καυσίμων εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ και συμπαρίστανται στον αγώνα των εργαζομένων.

Για την Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Με αντισυνταγματική απόφαση η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ

Aποφασίζομεν και διακόπτομεν


 Με αντισυνταγματική απόφαση η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ «Μαύρο σκοτάδι» έριξε στην πολιτική ζωή του τόπου το μέγαρο Μαξίμου με την πρωτοφανή απόφασή  του να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που θυμίζει «αλήστου μνήμης» εποχές, γράφτηκε βίαια το τέλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πράξη που καταφέρει πλήγμα στην δημοκρατία και την πληροφόρηση. Χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι πολίτες έσπευσαν στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, οι οποίες ήταν υπό τον έλεγχο των εργαζομένων που μετέδιδαν έκτακτες απεργιακές εκπομπές μεχρι την ώρα που τα ΜΑΤ κατέβασαν τους πομπούς. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης πυροδοτεί κρίσιμες εξελίξεις με ανοιχτά όλα τα τα ενδεχόμενα, ενώ το επιτελείο του Μαξίμου συνεδρίαζε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν απλώς την διαφωνία τους.

Συμπαράσταση Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου - "η ΕΡΤ είναι ένας θεσμός συνυφασμένος με την ποιότητα και τον Πολιτισμό της χώρας μας"


Με την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «φιμώνεται» η φωνή της Ελλάδας. 2700 περίπου εργαζόμενοι συνάνθρωποί μας, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, βγαίνουν και αυτοί στο δρόμο. Τόσοι όσοι χρειάζονται για να «κλείσει» το συμβόλαιο του Ιουνίου με την τρόικα.
 Για μας, δεν έχει σημασία το τι επιτάσσει η τρόικα. Σημασία έχει το πώς η τρικομματική κυβέρνηση αποφασίσει και εκποιεί τις ζωές μας, και πώς «καταναλώνει» τη Δημοκρατία μας και πώς αντιλαμβάνεται το Σύνταγμα της χώρας μας. Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το έργο της με την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.
Πέρα από τα όποια προβλήματα και τις αντιρρήσεις που κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί, δεν αναιρείται το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι ένας θεσμός συνυφασμένος με την ποιότητα και τον Πολιτισμό της χώρας μας. 
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και θεωρούμε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας αγώνας υπεράσπισης των εργασιακών, και όχι μόνο, δικαιωμάτων συλλογικά και –πλέον- με πολιτικό περιεχόμενο, χωρίς να αναλογιζόμαστε το κόστος.

Διαβάστε περισσότερα:

Η EBU προτρέπει την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση για την ΕΡΤΕπιστολή προς τον Πωρδυπουργό απέστειλε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, η γνωστή EBU ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ τονίζοντας ότι «οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα των ΜΜΕ θα πρέπει να αποφασιστούν μόνο μετά την ανοιχτή και περιεκτική δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο - και όχι μέσω μιας απλής συμφωνίας μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης.»

Διαβάστε την επιστολή
«Σήμερα, η EBU (European Broadcasting Union) εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευση εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε όλη την Ευρώπη για τα δημοσιεύματα ότι η ΕΡΤ - ιδρυτικό μέλος της EBU το 1950 - έκλεισε. Έκτακτες εξουσίες παραχωρήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών και τον αρμόδιο Υπουργό για να σταματήσουν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ, αφήνοντας τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να δουν το πρόγραμμα της απέναντι σε μαύρες οθόνες.
Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Πρόεδρος της EBU, Jean Paul Philippot και η Γενική Διευθύντρια της EBU, Ingrid Deltenre, κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να χρησιμοποιήσει όλες τις εξουσίες του για να ανακαλέσει αμέσως την απόφαση αυτή».
Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και η ανεξαρτησία τους από την κυβέρνηση βρίσκονται στο επίκεντρο των δημοκρατικών κοινωνιών, και ως εκ τούτου οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές στο δημόσιο σύστημα των ΜΜΕ θα πρέπει να αποφασιστούν μόνο μετά την ανοιχτή και περιεκτική δημοκρατική συζήτηση στο Κοινοβούλιο - και όχι μέσω μιας απλής συμφωνίας μεταξύ των δύο υπουργών της κυβέρνησης.
Στην επιστολή, η EBU τονίζει τη σημασία των δημόσιων μέσων ενημέρωσης ως βασικούς πυλώνες των δημοκρατικών και πλουραλιστικών κοινωνιών σε όλη την Ευρώπη.
Ο Πρόεδρος της EBU και η Γενική Διευθύντρια τονίζουν ότι «ενώ συνειδητοποιούμε την ανάγκη για εξοικονόμηση πόρων του προϋπολογισμού, οι εθνικοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί είναι πιο σημαντικοί από ποτέ σε περιόδους εθνικής δυσκολίας . Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΕΡΤ πρέπει να διοικείται λιγότερο αποτελεσματικά από μια ιδιωτική εταιρεία. Φυσικά, όλα τα δημόσια κονδύλια πρέπει να δαπανώνται με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση.»
Η EBU είναι σε επιφυλακή για να προσφέρει τις γνώσεις της στα δημόσια μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης να προσφέρει τις συμβουλές, βοήθεια και εμπειρογνωμοσύνη που απαιτούνται για την ΕΡΤ να διατηρηθεί ως ένας πραγματικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στα Ευρωπαϊκά πρότυπα».


______________________
http://www.ert.gr/eidiseis/diethni/europe/story/167280/i-ebu-protrepei-tin-kyvernisi-na-anakalesei-tin-apofasi-gia-tin-ert#.UbhWTefwmSo