~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Μήνυση 27 δικηγόρων κατά Στουρνάρα – Κεδίκογλου για την ΕΡΤ


Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζαμάρος/ FosPhotos

Την ποινική δίωξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου για «τη μη συμμόρφωσή τους στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ» ζητούν με μήνυση που κατέθεσαν 27 δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρεται σχετικά, «δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή του ΣτΕ» και «από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας».
Για τους λόγους αυτούς, ζητούν να κινηθεί η διαδικασία της ποινικής δίωξης των υπουργών για τα αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή έχει ήδη διαβιβαστεί από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου μήνυση που έχουν καταθέσει τρία δημοσιογραφικά σωματεία κατά του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό για παραβίαση της προσωρινής διαταγής του προέδρου του ΣτΕ, με την οποία διατάχθηκε η άρση του «μαύρου» που έχει πέσει στις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η διαταγή του προέδρου του ΣτΕ είναι εξ ορισμού άμεσα εκτελεστή, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εκδόθηκε έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, όταν συνεδρίαση η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και εξειδίκευσε την απόφαση.

_______________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου