~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ

Σύνταξη: Ηλίας Μαραβάς 
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 

Οι εργαζόμενοι - ες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ και σε ολόκληρη την ΕΡΤ συνεχίζουμε, κοντά τέσσερεις μήνες τώρα, να αντιστεκόμαστε στο πραξικοπηματικό κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης.

Η κυβέρνηση των μνημονίων προσπαθεί λυσσαλέα και με αθέμιτα μέσα να πλήξει τον αγώνα μας, εφαρμόζοντας τις προσφιλείς, σε κείνη, πρακτικές της διάσπασης, της υποσχεσιολογίας και των απειλών για εισαγγελικές παρεμβάσεις και ματ! Δε μας τρομάζουν! Μας εξοργίζουν και μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε.
Διαθέτοντας σε ημετέρους εκατομμύρια ευρώ μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και με ένα διαγωνισμό προσλήψεων παρωδία κατάφεραν μόνο να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό έκτρωμα που φέρει τον τίτλο «ΔΤ» και αποτελεί ντροπή για την ιστορία της πραγματικής Δημόσιας Ραδιοτηλέορασης της χώρας μας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συνδικαλιστικές ομοσπονδίες καταδίκασαν το συγκεκριμένο μόρφωμα και το σύνολο του κόσμου του γύρισε την πλάτη.
ertΌσο για τη «διάδοχη» κατάσταση της ΕΡΤ τη ΝΕΡΙΤ η μόνη εξέλιξη που υπάρχει είναι ο σκυλοκαυγάς μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων και υπηρεσιακών στελεχών για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Δ.Σ. Κάνουν τα ίδια τα οποία επικαλέστηκαν ως παθογένειες για να δικαιολογήσουν το κλείσιμο της ΕΡΤ. Τα καταγγέλλαμε τότε και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.
Από την προηγούμενη εβδομάδα ο πομπός της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στον Προφήτη Ηλία Μυτιλήνης δεν είναι πλέον υπό τον έλεγχό μας και για λόγους που δεν μπορούμε να διευκρινίσουμε σταμάτησε να λειτουργεί. Μετά τα γεγονότα στον Όλυμπο Λέσβου, ήταν ο τελευταίος πομπός σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίου, που μετέφερε τη φωνή των νησιωτών στα ερτζιανά, και κάλυπτε το ανατολικό και κεντρικό νησί. Δυστυχώς το ΜΑΥΡΟ κάλυψε πλέον ολοκληρωτικά τις συχνότητες της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ σε ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο.
Όσο όμως κι αν προσπαθούν δε θα καταφέρουν να μας φιμώσουν. Οι εργαζόμενοι - ες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ συνεχίζουμε να παράγουμε καθημερινά ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα το οποίο μεταδίδεται από τον ιστότοπο: http://www.era-aegean.gr

Ακούστε το και διαδώστε το!
Τρόποι επικοινωνίας με ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ:
Τηλ. 225177000
Email: era.aegean@gmail.com
SMS: πληκτρολογείτε ΑΙ κενό και το στέλνετε 54160
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ελεύθερη και πραγματική δημόσια ενημέρωση.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για αξιοπρέπεια, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δημοκρατία.
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική των μνημονίων συντασσόμενοι -ες με τους συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Οι εργαζόμενοι - ες στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

~~~~~~~~***~~~~~~~~Η ΕΡα Αιγαίου ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1989 και στεγάζεται σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Ε. Βοστάνη στη Μυτιλήνη. Η ΕΡα Αιγαίου είναι ο τελευταίος περιφερειακός Ραδιοφωνικός σταθμός, που δημιούργησε η ΕΡΤ Α.Ε. Είναι από τους πιο σύγχρονους από πλευράς τεχνικής υποστήριξης, περιφερειακούς Ραδιοσταθμούς της ΕΡΤ.

Στην αρχή της λειτουργίας του ο Ρ/Σ κάλυπτε ολόκληρο το Αιγαίο με δύο (2) κύριους πομπούς έναν στο όρος Όλυμπος της Λέσβου (συχνότητα 104,4 ΜHz) και ένα στην Σαντορίνη (συχνότητα 93,3 ΜHz). Από 1/7/98 στα πλαίσια αναδιάταξης των Ραδιοφωνικών σταθμών με βάση τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας η ΕΡα Αιγαίου καλύπτει μόνο την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Νομός Λέσβου, Νομός Χίου, Νομός Σάμου).

Το πρόγραμμα εκπέμπεται μέσω ενός κύριου πομπού που βρίσκεται στο όρος Όλυμπος της Λέσβου. Η λειτουργία του υποστηρίζεται από τους αναμεταδότες του σταθμού που είναι τοποθετημένοι σε διάφορα σημεία του Βορειοανατολικού Αιγαίου καλύπτοντας έτσι κάθε γωνία των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα η φωνή της ΕΡα Αιγαίου αγγίζει κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη μέσω του διαδικτύου χάρη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, φτάνοντας έτσι στα αυτιά κάθε Έλληνα, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκετε. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν ο πρώτος σταθμός στο Αιγαίο και από τους πρώτους στην Ελλάδα που το πρόγραμμα του μεταδίδεται ζωντανά 24 ώρες το 24ωρο στο Internet.

Η ΕΡα Αιγαίου δεν καλύπτει μόνο ειδησεογραφικά την περιοχή στην οποία εκπέμπει αλλά προσπαθεί να κάνει παρεμβάσεις στις τοπικές κοινωνίες ποικιλόμορφα (είτε με εκδηλώσεις που διοργανώνει, είτε να βρεθεί αρωγός σε σημαντικές πρωτοβουλίες).

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου